Bilglas


 Vindrutebyte, Stenskott, godkända av försäkringsbolag

bilglas

Autodepån i Hässleholm med både kompetens, erfarenhet och utrustning för att genomföra ditt rutbyte, och vi för mängder av goda samarbeten med bilglasleverantörer för alla märken. Om olyckan skulle vara framme så finns vi här för att snabbt och effektivt byta dina bilglas.
Vi är godkända av alla stora försäkringsolag.

 

Vindrutebyte

Sprickor och skador på vindrutan som är större än en femkrona kan tyvärr inte lagas, utan i dessa fall är ett vindrutebyte det enda alternativet. En vindruta kan skadas på olika sätt, vanligtvis genom stenskott och flygande djur och saker. Det är ett utsatt område på bilen och bilglas är trots allt ett känsligt ämne – hur starkt det än görs. Att köra omkring med en sprucken vindruta innebär direkt livsfara. Det finns så många situationer som kan uppstå och har man då en kraftigt försvagad vindruta så är man inte alls särskilt välskyddad. En bil med sprucken vindruta går inte genom besiktningen om sprickan är i förarens synfält. Välkommen till Autodepån i Hässleholm när du behöver hjälp med dina bilglas.

 

Stenskott

En av de absolut vanligaste orsakerna till skador på vindrutan, lacken eller andra ställen på bilen är stenskott. Just stenskottsskador brukar vara så pass små att de går att reparera, vilket gör dem till en av de billigaste skadorna man kan dra på sig som bilägare. Ett stenskott drabbar en så oerhört lätt, det är en risk man tar så fort man kör på en grusväg jämsides annan trafik. Man kan till och med få stenskott på en asfalterad väg om man har riktig otur. Det finns inget man kan göra för att undvika dem. Det som är bra är att ett stenskott oftast kan lagas med förhållandevis enkla medel och ju förr man ser till att laga stenskottet, desto större är chansen att man slipper efterföljande sprickor som plötsligt gör situationen betydligt besvärligare (och dyrare!). Är stenskottet större än en femkrona behöver man tyvärr byta strategi och satsa på rutbyte istället. Ett stenskott kommer att växa om man bara lämnar det åt sitt öde, och så fort sprickan blivit för stor för lagning så blir stenskottet en betydligt mer dyrköpt historia.