Motoroptimering


Vi optimerar dom flesta bilmodeller exempelvis, Saab, BMW, Mercedes, Volvo, Peugeot, Renault, Opel, Ford, Citroen, Kia, Hyundai, VAG-gruppen (Audi, VW, Seat, Skoda) m.fl.

 

I alla moderna bilar finns en programvara för motorstyrningen som är framtaget för att fungera i många olika länder med skiftande bensinkvalitet och förhållanden.
Vi på Autodepån ändrar programvaran för våra förhållanden och kan genom det här sänka bränsleförbrukningen med ca 5-15 % beroende på modell.

Varför lägre förbrukning? Förklaring
På tex en dieselmotor som har sitt högsta vridmoment runt 2.000-3.000 varv/min. Efter Optimering med ny programvara höjs vridmomentet och det intressanta är höjningen på låga varvtal.

 

 

Hur märker jag resultatet efter bilen är optimerad

En optimering hos oss som resulterar i en bil som ger harmonisk gång vid vardaglig körning, samtidigt som den får ett klart förbättrat krafttillskott vid belastning. Det är särskilt lämpligt om man t.ex kör med släpvagn/husvagn, vid omkörning eller om man helt enkelt tycker det är roligt med bilkörning.

 

 

Miljö

Alla våra uppgraderingar leder till lägre förbrukning vid normal körning. Du som kund sparar både miljö och bränsle.

Med motoroptimering/chiptrimning får man en förbättrad förbränning, det här leder i sin tur till bättre avgasvärden. I många fall bättre än nybilsvärden.
Förutom lägre bränsleförbrukning uppnår man även lägre koldioxidutsläpp och mindre utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen.

 

Vi lägger stor vikt vid driftsäkerhet! Du kan vara säker att en optimering från oss snarare ger dig många problemfria mil, än att vi jagar den sista biten effekt och vridmoment ur motorn.

RING OSS FÖR MER INFO 0451-14420

 

För tillfället har vi trim till dessa märken: